Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

10 indok, hogy miért jelöld a #pécsiorvosit első helyen!

2023. május 25, csütörtök

Ha első helyen jelölöd a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar bármely szakját, nem csak az a jó hír, hogy Minket választottál, hanem hogyha elegendő pontot gyűjtöttél és sikerül a felvételid, számos juttatásban részesülhetsz és egy igazi összetartó pécsi közösség tagja lehetsz.

Összegyűjtöttünk Neked 10 indokot, hogy miért is érdemes a #pécsiorvosit az első helyen jelölni.

Ingyenes kollégium az első évedben

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar teljes mértékű kollégiumi díjtámogatást biztosít mindazon felvett diákok számára, akik a 2023-as felvételi eljárás során osztatlan képzéseink egyikét (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész) jelölték meg első helyen a felvételi jelentkezéskor, illetve a kollégiumi jelentkezés során is felvételt nyertek valamely PTE kollégiumába.

Azaz egy évig ingyen lehet számodra a kollégium!

150 000 Ft Rektori ösztöndíj

Ha szintén első helyen jelölsz minket, 150 000 Ft értékű Rektori Ösztöndíjban is részesülhetsz. /Az ösztöndíjasokat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvettek köréből választják ki, összesen 150 fő állami ösztöndíjas és 150 fő önköltséges hallgató számára biztosítják a juttatást/

További számos támogatás és ösztöndíjlehetőség karunkon

Hallgatóinknak 3 teljesítmény alapú, 4 szociális alapú és 7 egyéb ösztöndíjlehetősége van. 

Magyarország legmodernebb orvos kampusza

Szeptembertől az új, ultramodern, 2021-ben átadott 12 ezer négyzetméteres elméleti tömbünkben kezdheted meg tanulmányaidat, ráadásul az oktatási környezet mellett a közösségi élet minőségi terei is modern külsőt kaptak. 

Pécs gyönyörű városa

Mecsek. Orfű, a pécsi tenger. Villányi szőlő mezők. Pécs. Rengeteg gyönyörű látnivaló és program egyetemvárosunkban és környékén.  A legszebb fiatal éveid várnak Rád ebben a pezsgő kisvárosban.   

Izgalmas és színes hallgatói életben lehet részed

Számtalan program, megannyi egyetemi rendezvény, megszámlálhatatlan Medikus csütörtök, felejthetetlen Medikus Kupák, az International Eveningek, a Gólyatáborok és a Gólyabálok és még sok-sok izgalmas hallgatói rendezvény színesíti a #pécsiorvosis egyetemisták mindennapjait.

Nemzetközileg akkreditált diploma

Szerezz nálunk nemzetközileg akkreditált diplomát, mellyel a világ számos pontján elhelyezkedhetsz a későbbiekben!

Külföldi cserediák gyakorlatok

Szakmai, illetve nyári gyakorlataitok elvégzését ösztöndíj formájában lehetőséged van külföldön elvégezni, így akár a 6 év alatt több országban is megtapasztalhatod az orvoslás gyakorlati fortélyait.

Számos szabadidős, sport és szórakozási lehetőség

Különböző programok és szervezetek színesítik tovább a hallgatói mindennapokat. A YourLife program keretein belül ingyenes dietetikai, gyógytornász vagy life-coach tanácsadáson vehetsz részt, emellett főző workshopokkal, egészséges értenddel és különböző sport programokkal is színesítik a mindennapokat. A PTE-n emellett lehetőséged van, megannyi sport kipróbálására, legyen az akár vívás, úszás, vagy egy küzdő sport. Kurzusaink által számos sport program érhető el egyetemünkön!

Összetartó közösség

Gólyaként belecsöppenni az orvosi egyetem áramlatába igazán nagy kihívás, de mi ebben is segítünk! Pártfogó Programunk célja, hogy megkönnyítsük hallgatóink számára a probléma megoldásához szükséges út elérését. Fontos, hogy tudd, nem vagy egyedül! Pártfogóinkon kívül az évfolyam felelősök és a gólyatábor instruktorok azok, akihez bármikor fordulhatsz, ráadásul a tanulási praktikákat, követelményeket, tankönyveket és minden egyéb hasznos információkat megosztanak Veled, megkönnyítve ezzel az itteni tanulmányaidat.

 +1 Nemrég átadott ultramodern Fogászati Tömb

A tavalyi évben átadott Fogászati Tömb mind szakmailag, mind pedig látványát illetően egy professzionális közeget biztosít, ahol a fogász hallgatóink sajátíthatnak el gyakorlati tapasztalatot.

Légy Te is a PTE család tagja

Szeptembertől várunk Téged!

A sorrendmódosítás határideje: 2023. július 12.