Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

3D-modellekkel segítik a pécsi gyermektraumatológiai képzést

2023. május 24, szerda

Olyan csontmodelleken gyakorolják a gyermektraumatológiai törések kezelését a Pécsi Tudományegyetemen, melyeket az egyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központjában fejlesztettek ki. A modelleket az orvosi képzésekben és a traumatológiai továbbképzések során használják, annak érdekében, hogy az oktatás színvonalát és a gyermektraumatológia fejlődését elősegítsék.

"A gyermektraumatológia és a PTE 3D Központ között mintegy öt éve indult egy szoros kapcsolat, közös munka, annak érdekében, hogy olyan törésmodelleket és csontmodelleket fejleszzünk ki, melyeket mind a graduális, mind a posztgraduális képzésben tudunk használni" - nyilatkozta az Univ TV-nek dr. Józsa Gergő, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Gyermektraumatológia részlegének vezetője. 

Hozzátette, a csontmodellek elérhetőek ugyan külföldi cégektől, de az áruk nehézkessé teszi a beszerzésüket. A 3D központ és a gyermektraumatológia közös gondolkodása erre a problémára ad választ. Pécsett főként oktatási célú szimulátorok készülnek, melyeket már nemzetközi továbbképzéseken is megismerhettek az érdeklődők.

További részletek az UnivTV riportjában: