Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

COVID oltások már elérhetők már magyar és külföldi állampolgároknak is

2021. május 4, kedd

Tisztelt Hallgatók!

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében 2021.05.04-től már a Magyarországon élő külföldiek és a TAJ-számmal nem rendelkező külföldi magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni COVID-19 védőoltásra, a TAJ számmal rendelkező magyar állampolgárok mellett.  Az erről szóló kormányrendelet 2021.05.03. este jelent meg a Magyar Közlönyben. A Kormányzati Tájékoztató Központ közölte, hogy az oltást a Magyarországon élő külföldiekkel kezdik, várhatóan május második felében.

Az új rendelet szerint:

  • A TAJ-számmal nem rendelkező Magyarországon élő külföldieknek a regisztráció során szükséges megadniuk a nevet, az életkort, az e-mail címet, a telefonszámot és az értesítési címet; tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek esetében a tartózkodási engedély számát, vagy személyazonosító számát, továbbá az útlevél, vagy személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját.
  • A TAJ-számmal nem rendelkező külföldi magyar állampolgárok a regisztráció során kötelesek megadni a név, életkor, e-mail cím, és telefonszám mellett a személyazonosító számukat vagy magyar útlevelük okmányazonosítóját, a személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját, a védettségi igazolvány kívánt kézbesítési címét.

A személyazonosság hitelesítése érdekében a regisztrációs felület módosult, és létrejött egy a kifejezetten külföldi állampolgárok részére készült regisztrációs felület, mely a  https://vakcinainfo.gov.hu/registration linken keresztül érhető el.

Emellett változatlanul működik a TAJ számmal rendelkező magyar állampolgárok számára fenntartott regisztrációs felület, mely a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra linken keresztül érhető el. Megkérünk minden olyan hallgatót, aki szeretne részesülni az oltásban, hogy regisztráljon a kormányzati felületen! Tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy a korábban a PTE ÁOK által készített COVID vakcinára való előjelentkezések -a külföldiek számára kedvező kormányzati döntés, valamint az oltásra való jelentkezés szabad lehetővé tétele miatt- érvényüket vesztik.

 

A védettségi igazolványok kiállításával kapcsolatban további tájékoztatás várható.

 

Üdvözlettel,

Nyitrai  Miklós

dékán