Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Hét nyári egyetem az idei Pécs Summer School programban

2023. június 7, szerda

Hét nyári egyetemet szervez a PTE Nemzetközi Igazgatósága idén a Pécs Summer School program keretében. A kurzusokon a külföldi partneregyetemek és a PTE hallgatói vehetnek részt. Az akadémiai programokat a karok biztosítják, míg az egyéb rendezvények szervezését a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája végzi.

Áprilisban az Intercultural Sensitivity Erasmus + BIP program zajlott, melyen a szlovák és az olasz partneregyetemi hallgatók mellett PTE-s diákok is jelen voltak. Júliusban kezdődik a European Studies nyári egyetem, ahova a német és indiai partneregyetemek hallgatói mellett három kontinensről érkeznek fiatalok, összesen ötvenen. Második alkalommal egy 40 fős francia csoport is jön az ESAIA egyetemről, hogy négy héten át a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen vegyen részt. Szintén júliusban egy újabb Erasmus BIP programot szerveznek a social ecology tématerületen az EDUC Egyetemi Szövetség és a PTE hallgatói számára, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karral közösen. Emellett a mexikói Anahuac Queretaro University 22 fős csapatát is fogadják, akik study tourra érkeznek a pécsi egyetemre. A japán josai egyetemről immár hatodik éve látnak majd vendégül egy hallgatócsoportot, akik a magyar néptáncról és népzenéről szereznek ismereteket a Művészeti Karon. A nyári egyetemi programok sorát az egyhetes Debate Tournament zárja, amit a Compostela Egyetemi Szövetség hallgatói számára szerveznek.

Az idei Pécs Summer School programsorozaton 230 hallgató vesz részt a világ számos országából. A tanórák mellett nagyon változatos kulturális programokban lehet részük, megismerkedhetnek Péccsel, a régióval, életre szóló interkulturális élményeket szerezhetnek. Lesz múzeumlátogatás, Kvíz és Interkulturális Est, magyar ízek bemutatója, borkóstoló, sportvetélkedő és beach party is.

A Pécs Summer School programot 2016-ban indította el a Külügyi Igazgatóság, melynek fő célja az úgynevezett „Nyári Trimeszter” létrehozása volt. A sikeres együttlétet követően egyre több hallgató tért vissza a PTE-re szemeszter hosszúságú képzésre, vagy teljes diplomaprogramokra. Növekvő nyári egyetemi programjai révén mára a PTE e területen is piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/Univpecs.com