Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Arts-in-Med – Dr. Bárdosi Attila patológus, költő vetített képes előadása

2019. december 3, kedd

Az Arts-in-Med idei programsorozatának zárásaként dr. Bárdosi Attila patológus, költő „Élveboncolás – Te is lehettél volna” címmel tart vetített képes előadást.

Egy élveboncolás mozgatóereje a kíváncsiság, a feltárás igénye. Célja, hogy megmutassa azt, amit meglátott, megértesse azt, ami addig homályban maradt, egyszerre látó és látnok is, hiszen az emberi gyengeséget és esendőséget takaró maszkok mögé néz, és rávilágít azoknak lehetséges következményeire.

Mi az ember maszkok nélkül? Kik vagyunk pőrén, ha levetjük álruhánkat, milyen előnyt jelent, ha hamis arcokkal sétálunk az emberek között? Nem tűnik kétségesnek: vélt vagy valós előnyökért veszünk részt abban az álarcosbálban, amiben rejtőzködni próbálunk. Csakhogy az a remélt privilégium, amihez így hozzájutunk, rövid életű, és előbb vagy utóbb az álarcot viselő ellen fordul. Ezt kell megérteni a jobb, az emberibb életért, mert a maszkabálnak is – mint mindennek – egyszer vége lesz, és akkor a múltról a jövő rántja le majd az álarcot. Az esten a líra segítségével egy pillanat erejéig saját álarcaink mögé is tekinthetünk.

Bárdosi Attila verseivel, interaktív improvizációval, és egy morbid performance-szal lép fel.

Közreműködik Füsti Molnár Éva, Jászai Mari- és Déryné-díjas színművésznő, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház tagja, Galkó Balázs szín- és előadóművész, a Magyar Köztársasági Érdemrend tulajdonosa, a Budapesti József Attila Színház tagja, és Bogdán László, Cserdi polgármestere, Az év hőse (2009 - Readers Digest magazin), Az év embere (2013), a Civil Becsületrend tulajdonosa (2015), Magyarország tehetséggondozó nagykövete (2015), Az év polgármestere (2019).

Az előadás december 10-én, 18 órakor kezdődik a Szigeti úti, első emeleti tanácstermünkben.