Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Bohókás világnap - az Eurakvilo Gyermekonkológiai Alapítvány felhívása

2018. január 17, szerda

Vidám összejövetelre, közös pattogatott kukoricázásra buzdítja az embereket a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai Alapítvány, aminek jótékonyságot ösztönző akciói sorában nem a popcorn világnapjának megünneplése az egyetlen színes elem.

"Készítsen pattogatott kukoricát a barátai, a családja, vagy éppen kollégái számára, és egyék meg együtt a Popcorn világnapján, január 19-én" - ezzel a felhívással fordultak az emberekhez.

A cél a jótékonyság ösztönzése, hiszen a résztvevőktől azt kérik, hogy egy perselybe gyűjtsék a meghívott vendégektől azt az összeget, amit nekik megér egy kis jó hangulatú popcornozás, az összegyűlt pénzzel pedig segítsék az alapítványt.

Mint arról Farkas Éva, az alapítvány munkatársa beszámolt, azért szerveztek akciót a popcorn napjára, mert tudomásuk szerint hasonló még nem volt Magyarországon. A pattogatott kukoricát rengetegen szeretik, és ezzel a színes, vidám összejövetellel még segíthetnek is. Külön értéke a pénteki akciónak, hogy a támogatásokból idén a betegség által érintett családoknak kikapcsolódási lehetőségként mozilátogatásokat terveznek - fogalmazott Farkas Éva.

Az alapítvány korábbi, hasonlóan színes akciói közül népszerű az évet záró Mikulásfutás, tavaly decemberben már hatodik alkalommal kocogtak a jelmezes és fürdőruhás résztvevők, adományozásra buzdítva. Az év elején pedig egy több hónapon át zajló gyűjtést is elindítottak "Az élet vitorlása" címmel. Az ehhez csatlakozók egy szimbolikus hajó vitorláját segíthetnek összeállítani úgy, hogy egy-egy strapabíró, időtálló textildarabot megvásárolnak a nekik megfelelő támogatás összegével, és azt a saját elképzelésük szerint díszítik, majd eljuttatják az alapítványhoz. A március végéig növekvő vitorla végül a Pécsi Gyermekklinika udvarát fogja majd díszíteni egyedülálló támogatói falként, amikor az eseményeiken felhúzzák.

Forrás

Dunántúli Napló