Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Dr. Helyes Zsuzsanna professzor asszony kapta idén a Szentágothai-díjat

2017. november 14, kedd

Hatodik alkalommal tartották meg a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában azt a tudományos ünnepséget, amellyel a névadó születésnapjára emlékeztek.

A program két fő előadója Dr. Hangody László professzor, Széchenyi-díjas ortopéd sebész, akadémikus, valamint Dr. Dóczi Tamás professzor, Széchenyi-díjas agysebész, akadémikus voltak.

A színvonalas beszámolók után immár negyedik alkalommal adták át a Szentágothai, és a Junior Szentágothai-díjakat. Idén a Szentágothai-díjban Dr. Helyes Zsuzsanna professzor asszony, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának egyetemi tanára, a Szentágothai Kutatóközpont Molekuláris farmakológiai kutatócsoportjának vezetője részesült. A Junior Szentágothai-díjat Dr. Poór Miklós, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának egyetemi adjunktusa, a Szentágothai Kutatóközpont Lab-on-a-Chip kutatócsoportjának tagja kapta. Az oklevél átvételét követően mindketten rövid, tartalmas előadással mutatták be munkásságukat.

Az ünnepség részeként a két éve indított Szentágothai János Tehetségprogram 2015-2018-as időszakban támogatott kutatói is ismertették az elmúlt évben elért eredményeiket. Kemenesiné Dr. Kurucz Kornélia, Dr. Kecskés Miklós és Dr. Montskó Gergely a program során vállalt kutatási célokat, és azok eredményeit vázolta.

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!