Menu

Hírek

« vissza következő hír »

Ismét nagy siker volt a Teddy Maci Kórház

2017. március 20, hétfő

Ötödik alkalommal rendezték meg a Teddy Maci Kórház családi napját a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának aulájában. A rendezvény koordinátora, Somoskövi Zita elmondta, a cél az, hogy a kicsik ne ijedjenek meg attól, ha orvoshoz, vagy kórházba kell menniük.

Sokan kezdenek szorongani a fehér köpeny láttán, ezt is szeretnék visszaszorítani azzal, hogy testközelből, egy barátságosabb közegben láthatják a gyermekek a doktorokat. Mindenkit arra kérnek, hozzon magával otthonról egy plüssmacit, aztán a játékkórházban az ő kitalált betegségeiket gyógyítják meg közösen. Így a kicsik játékosan ismerkedhetnek meg az orvosi eszközökkel, amikről kiderül, hogy nem harapnak, inkább segítenek a gyógyításban.

Két óriási, majdnem ember méretű, direkt erre a célra készített medvebocs is az érdeklődők rendelkezésére állt. Nekik láthatóak voltak a belső szerveik, így megismerhették a gyerekek az emberi szerveket és azok funkcióit. Az orvosok egyébként orvostanhallgató egyetemisták, akik minden évben önként vállalkoznak erre a feladatra.

A rendezők szerint mindig a legnépszerűbb önkéntes programok között szerepel a lehetőség. Nagyon jó élmény számukra, hogy egy gyerek, aki először arcát eltakarva mer csak közeledni az orvosi eszközök felé, a program végére maga gyógyítja meg állatkáját. A Maci Kórház óvodákba és iskolákba is ellátogat időről-időre, de a legnagyobb sikere kétségkívül a családi napoknak van. A műtéteken kívül fogászati szűrésen is részt vehettek a plüssállatok, a gyógyszertárban pedig a gyerekek maguk keverhettek krémeket és kenőcsöket a különböző bőrbetegségek kezelésére.

Forrás

Új Dunántúli Napló