Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Ezüstérmes lett 400 gáton Nagy Imola, a pécsi orvoskar hegedűművész szakon is tanuló hallgatója

2021. június 16, szerda

Fogorvosnak készül a pécsi orvoskaron, emellett a PTE Művészeti Karán hegedűművész szakon tanul, plusz komoly eredményekkel atletizál is Nagy Imola, a PVSK igazolt sportolója.

Imolával az oroscafe.hu készített a napokban interjút annak apropóján, hogy kiváló eredményt ért el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A leendő fogorvos/hegedűművész 400 gáton indult, és olyan jól szerepelt, hogy a dobogó második fokára állhatott fel.

A mozgás rendkívül korán része lett Nagy Imola életének: édesanyja testnevelő tanárként már kiskorában megszerettette vele a sportot. Hatéves korában már úszott az Orosházi Úszó Egyesületnél, majd jött a futás. Hivatalosan 14 évesen kezdett atletizálni, a gátfutást pedig a Táncsics Mihály Gimnáziumban ismerte meg.

Útja innen a Békéscsabai Atlétikai Clubba vezetett, a következő nagy állomás pedig a baranyai megyeszékhely lett: a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Szakára jött ugyanis fogorvos szakra. Itt a PVSK sportegyesülethez került, melynek igazolt sportolója. Imola igazi polihisztor: az interjú szerint a tanév elején a PTE Művészeti Karán is megkezdte tanulmányait, hegedűművész szakon.

Forrás:

oroscafe.hu

Fotó:

Tom Schä