Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Megyei köszönet a Koronavírus Ellátó Központban dolgozóknak

2021. április 1, csütörtök

Összesen 200 üveg gyümölcslevet és 200 adag kávét adott át Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a Koronavírus Ellátó Központban dolgozóknak. A frissítőkkel az egészségügyi pihenőket töltik majd fel, ezzel is segítve a frontvonalban dolgozó szakemberek munkáját. A járvány felfutó szakaszában Pécsett jelenleg több száz orvos és ápoló küzd a betegek életéért.

Dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinika Központjának elnöke elmondta, csaknem 400 ágyon kezelnek jelenleg koronavírusos betegeket a Rákóczi utcai tömbben, naponta pedig 30–40 újabb beteget visz be a mentő, és vesznek fel koronavírusos tünetekkel. Mint mondta, ebben a járványügyi helyzetben minden olyan segítségre szükség van, amely megkönnyíti a túlterhelt egészségügyi dolgozók mindennapjait.

Őri László hangsúlyozta, hogy nagy a teher a Covid-osztályon dolgozó orvosokon, ápolókon és önkénteseken. A húsvéti ünnepek előtt a frissítőkkel szeretné a megye nevében megköszönni a munkájukat, és egyben biztatni őket, hogy tartsanak ki ezekben a nehéz hetekben.

Forrás:

bama.hu