Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Kiegészítő támogatás a Balassa János Kollégium felújításának befejezéséhez

2021. február 23, kedd

Több mint 400 millió forint kiegészítő támogatást kapott a kormánytól a Pécsi Tudományegyetem a Balassa János Kollégium felújításának befejezéséhez - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca MTI-hez február 22-én eljuttatott közleménye szerint.

Az ITM felidézte: Magyarország első egyetemének számos épülete újult meg vagy épült fel az elmúlt években a Modern Városok Program keretében. Ebbe a sorba illeszkedik a 6400 négyzetméter alapterületű, kilencszintes, elsősorban orvoskari hallgatóknak otthont adó Balassa János Kollégium is. A 388 férőhelyes kollégium 1972-ben épült, "így nem volt kérdés, hogy rászolgál egy átfogó felújításra" - olvasható a kommünikében.

A PTE kollégiumfejlesztési programjában korábban megújult a Boszorkány úti kollégium, az UNIV kollégium, a Szántó kollégium, a Jakabhegyi kollégium, a szekszárdi kollégium és a Damjanich kollégium. Az 11,4 milliárd forint összértékű fejlesztéseknek köszönhetően eddig mintegy 3000 kollégiumi férőhely komfortfokozata javult jelentősen - sorolta a tárca az eredményeket. Az erről szóló kormányhatározat a közelmúltban jelent meg a Magyar Közlönyben. A támogatásnak köszönhetően, egy új közbeszerzési eljárás után a nyertes kivitelező - a tervek szerint még az idén - befejezheti a megkezdett munkálatokat, közel négyszáz hallgató egyetemi éveit megkönnyítve és kényelmesebbé téve.

Forrás:

pecsistop.hu