Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Beszámoló XXI. TDK Szalonról

2020. november 22, vasárnap

Idén november 19.-én került megrendezésre a XXI. TDK Szalon, a pándémia alkotta új keretrendszernek megfelelően, rendhagyó módon online felületen. Ez egy újfajta kihívást támasztott mind a szervezők, mind a zsűri és egyaránt az előadók irányába.

MS-Teams felületen bonyolítottuk le az eseményt, a beküldött absztraktok alapján két szekcióra osztva; elméleti orvostudományok és klinikai orvostudományok. A klinikai szekcióban 6 előadó prezentálta kutatási tevékenységét; Hegyi Zsófia, Tóth Natália, Nagy Bettina, Szalontai Imre, Matyók Kristóf és Uzelman Emese, míg az elméleti szekcióban 8 prezentációt halhattunk Jánosi Richárd, Andrásy Miklós, Bagi Vittorio, De Villa Alexa Petra, Farkas Benjámin, Amber Martinez, Tolu Oladele és Varna Gomes részéről.

Mindannyian remekül alkalmazkodtak az online felületen történő prezentációhoz és rendkívül érdekes, magas színvonalú előadásokat volt szerencsének a személyenként rendelkezésükre álló 10 perc alatt hallani. Ezután egy 5 perces vita szekció következett, amikor is a három-három tagú zsűri, név szerint Dr. Faludi Réka, Dr. Kajtár Béla és Dr. Szakács Zsolt, valamint Dr. Buzás Péter, Dr. Rauch Tibor és Dr. Csekő Kata kérdéseivel izzasztotta a hallgatókat, illetve hasznos tanácsokat is átadtak a jövőre nézve. Úgy véljük, minden hallgató remekül helyt állt, érdekes tudományos párbeszédeket hallhattunk.

A TDK Szalon célja egy felkészülés a konferenciára, előadói kompetenciák fejlesztése és végül, de nem utolsósorban beszámolás a hallgató által végzett kutatás aktuális állapotáról.

Biztosak vagyunk benne, hogy a résztvevők számára remek lehetőséget nyújtott ezen esemény a tudományos karrierjük elindításában, folytatásában.

A szekció moderátoraiként szeretnénk köszönetünket kifejezni a zsűri felé, hogy a mindennapi teendői közt időt szakított az esemény bírálására. Gratuláció illet minden előadót, hogy egyetemi tanulmányai mellett kutatásra is fordítják szabadidejüket, időt nem sajnálva felkészültek a Szalonra.

 

Sümegi Donát és Pytel Bence

Tudományos Diákköri Tanács

2020. 11. 21.

Letölthető dokumentum(ok)