Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Decsi István, Pécs korábbi alpolgármestere lett a PTE kancellárja

2020. szeptember 25, péntek

Orbán Viktor miniszterelnök Pécs korábbi alpolgármesterét, Decsi Istvánt bízta meg a PTE kancellári feladattal.

A Magyar Közlönyben olvasható a miniszterelnök 78/2020. (IX. 24.) ME határozata az állami felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízásáról. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 37. § (4a) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva – az innovációért és technológiáért felelős miniszter előterjesztésére – a Pécsi Tudományegyetemen Decsi Istvánt, valamint a Semmelweis Egyetemen dr. Pavlik Líviát – a 2020. október 1-jétől 2025. szeptember 30-ig terjedő időtartamra – a kancellári teendők ellátásával megbízta a miniszterelnök.

Az intézmények gazdasági-pénzügyi vezetőiként működő kancellárok legfontosabb feladata az egyetemek zavartalan és stabil működtetésének biztosítása. A felsőoktatásban bevált kancellári rendszer 2019 óta már a szakképzés megerősítését is szolgálja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a kormány célja, hogy a hazai egyetemek korszerű, a gazdasági igényekhez igazodó, nemzetközi szinten is versenyképes képzési kínálatot biztosítsanak a magyar fiatalok számára. Fontos elvárás, hogy a felsőoktatási intézmények központi szerepet töltsenek be a kutatás-fejlesztésben és az innovációban. A kancellárok e törekvések valóra váltásához biztosítanak szilárd hátteret a professzionális gazdálkodás feltételeinek megteremtésével, fenntartásával.

Forrás:

bama.hu