Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Az Eurakvilo Alapítványnak gyűjt a fonyódi kerékpáros, Zsiga Csaba

2020. július 7, kedd

Zsiga Csaba egy hét alatt 2020 kilométert teker, és a sport népszerűsítése, valamint Magyarország turisztikai látnivalóinak a bemutatása mellett az Eurakvilo Alapítványnak is gyűjt egy kilenc millió forintos ultrahang készülékre.

„Hévízről indulva, a Sümeg- Zalaegerszeg-Sopron-Szombathely vonalon haladtam, és csaknem 300 kilométert tettem meg az első nap” – nyilatkozta. A fonyódi bringáshoz csatlakozni is lehet, bármely szakaszon. Közösségi oldalán reggel és este is videóban számol be útjáról, napközben pedig kísérői tudósítanak arról, merre járnak.

Csabánál 2018 októberében diagnosztizáltak rosszindulatú bőrdaganatot, és az elmúlt másfél évben tucatnyi műtétje volt emiatt. Egy hónappal ezelőtt varratokkal a tenyerében és a vállában 333 kilométert tekert egy daganatos kislányért. Elmondta, hogy a pécsi a 7 hazai gyermekonkológiai centrum egyike, ahol évente 30-40, újonnan diagnosztizált, rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. Több gyermek a központban folyó egészségügyi kezeléseknek köszönhetően gyógyult meg.

Forrás:

sonline.hu