Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Új, biztonságos játszóteret avattak a Gyermekgyógyászati Klinika udvarán

2020. június 24, szerda

Június 24-én avatták fel azt a vadonatúj, minden hatályos előírásnak megfelelő, biztonságos játszóteret a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján, amit a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány finanszírozott.

Az ünnepélyes átadáson dr. Masszi György, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: „A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 1995 óta tevékenykedik a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikáján a szívbeteg és koraszülött gyermekek érdekében. Az alapítvány működteti a koraszülött mentőszolgálatot, emellett ingyenes programokkal segíti a szülőket.”

A „Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban” című projekt keretében részben pályázati forrásból, részben adományokból fejlesztő játékokat vásároltak a program három mentorházába: Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra, amiket a szabad levegőn helyeztek el. Kaposváron kifejezetten mozgáskorlátozott gyermekek számára a Napsugár Fejlesztő Központban, Szekszárdon a Balassa János Kórház udvarán, Pécsett pedig a Gyermekklinika udvarán. A három beruházás összesen 19 millió forintba került.

Dr. Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte az alapítvány hatékony és áldásos tevékenységét, és elmondta, hogy a játékok fejlesztik a kicsik mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét, kreativitását. Emellett az esetleges várakozási idő is gyorsabban elröppen, akár kistestvérként, látogatóként érkezik ide a gyermek, akár betegként.

A játszótér ütéscsillapító felülettel van ellátva, és a gyermekek biztonsága érdekében körbe is van kerítve.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs, UnivPecs