Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

„Szeretnék az egyes területekre külön munkacsoportokat létrehozni” - interjú dr. Szanyi Istvánnal

2020. június 22, hétfő

Elsőként végzett az országban endoszkópos fülműtéteket dr. Szanyi István, aki március közepétől a PTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának megbízott igazgatója.

A Dunántúli Napló interjújából kiderül, hogy nem mindennapi orvos ő, mert műtétek sorát vállalja misszionáriusként Afrikában, „civilben” pedig a magyar orvosválogatott focicsapatával hat világbajnoki címet is szerzett.

A beszélgetés szakmai részében elmondja, hogy rengeteg fej-nyaki daganatos műtétjük van, és nagy számban kell a pajzsmirigybetegségeknél is beavatkozniuk. Miután tradicionálisan erős a fülészeti ellátásuk, ebből van a legtöbb esetük, az ország minden tájáról érkeznek hozzájuk páciensek. Idetartozik az endoszkópos fülsebészetük is, amit ő vezetett be az országban: külsérelmi nyom nélkül, a hallójáraton át történnek a műtétek. Kiemelkedő az elülső és az oldalsó koponyaalapi sebészetük is, ezek többségét idegsebészekkel közösen végzik.

Klinikaigazgatóként sok terve van, elsőként szeretne az egyes területekre külön munkacsoportokat létrehozni, ahol a gyógyítás mellett magas szintű tudományos és oktatási célú műhelymunka is zajlik.

Forrás:

Dunántúli Napló