Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Több mint egymillió forintnyi adomány gyűlt össze Wei Xiang jótékonysági aukcióján

2020. június 22, hétfő

Több mint egymillió forintnyi adomány gyűlt össze abból az online rendezett, jótékonysági árverésből, amit Wei Xiang kiállításának alkotásai kapcsán szervezett a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága.

A kínai művész tárlata még a veszélyhelyzet küszöbén, március közepén nyílt a Tudásközpontban. Wei Xiang a járványügyi helyzet ellenére kitartott segítő szándéka mellett, és az International Spring Facebook oldalán sikerrel licitáltak Ázsiából, Európából, és hazánkból is a magánszemélyek, és a különböző szervezetek.

A Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája a sürgősségi osztályának fejlesztésére létrehozott Sürgi Kapitány Alapítványon keresztül használja fel a támogatás összegét.

Nagy segítség ez a Gyermekgyógyászati Klinika sürgősségi osztályának, ahol a közeljövőben a triázs rendszer (betegosztályozó rendszer) kiépítése az egyik célunk. A fejlesztés részeként egy úgynevezett triázs pult és annak számítástechnikai háttere valósul meg a felajánlásból” – mondta dr. Horváth Gábor, a PTE KK Gyermekklinikájának rezidense, az Alapítvány vezetője.

Szívesen teszek a két ország közötti kapcsolatokért, mivel szeretem Kínát és Magyarországot is. Szeretném, ha a két nép jobban megismerné egymást. Én ebben szeretnék segíteni – nyilatkozta Wei Xiang.

Forrás:

PTE