Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Szimulációs betegképzési program

2019. december 2, hétfő

Karunk Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézetében elindult a szimulációs betegképzési program, melynek keretében eddig 27 jelentkező bemutatkozó meghallgatását bonyolították le.

Augusztusban olyan németül anyanyelvi szinten beszélő laikusok képzése indult, akik a Német és Magyar Program hallgatóinak szaknyelvi fejlesztésében fognak részt venni. A jénai egyetem orvosi karával való együttműködés keretében érkezett az intézetbe dr. Svetlana Philipp pszichológus, kommunikációs tréner, aki a jénai szimulációs betegképzés felelőse, és az OSCE-vizsgák egyik megbízott szervezője. Ő tartotta az első tréninget a pécsi szimulációs betegeknek, majd újabb jelentkezőket hallgattak meg, akik szeretnék támogatni a leendő orvosokat tanulmányaikban.

A kiválasztás során fontos szempont, hogy a jelentkezők szívesen vegyenek részt a fiatal orvostanhallgatók képzésében és lelkesen segítsék őket a tanulásban, valamint rugalmasan részt tudjanak venni a hallgatók óráin, egy-két alkalommal a szemeszter során. A kiválasztást követően a jelentkezőket betegszerepük megformálására képzik, továbbá arra, hogy visszajelzéseiket megfelelően adják át a hallgatóknak.

A kiképzett szimulációs betegekkel hosszabb távú együttműködést tervez az intézet mind a Magyar, mind a Német és az Angol Programban. Segítségük megkönnyíti a későbbiekben a valódi betegekkel való találkozást és kikérdezésüket.

Kapcsolódó galéria: