Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Konszenzuskonferencia az európai szintű migráció-egészségügyi adatbázis megalapozásához – október 7-8.

2019. szeptember 12, csütörtök

Európa egészségügyi és közegészségügyi, valamint biztonsági szempontjából nézve fontos lenne, hogy az egészségügyi rendszerek és intézmények megfelelően, tudományos, bizonyítékokon alapuló megközelítéssel tudjanak reagálni a migrációval kapcsolatos egészségügyi és közegészségügyi kihívásokra.

A „Consensus Conference for Establishing a European-level Migration Health Database” című konferenciát október 7-8-án karunk Műveleti Medicina Tanszékének WHO Együttműködő Központja szervezi a WHO Európai Irodájával, valamint az MTA Pécsi Területi Bizottságával, a PAB-székházban.

Az adatbázis fejlesztése a WHO Együttműködő Központjának a célkitűzései között szereplő, a WHO Európai Irodája által delegált feladat, melynek célja, hogy segítse a migránsérzékeny és közegészségügyi rendszerek kialakítását Európa-szerte. Migrációs-egészségügyi, vezető szakértők részvételével ezért azon dolgoznak, hogy lefektessék a koherens és konzisztens európai migráció-egészségügy alapelveit, amik nélkülözhetetlenek a közegészségügyi és egészségügyi rendszerek „evidence-based” tervezéséhez és fejlesztéséhez.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni szeptember 15-ig lehet ezen a weboldalon: https://www.mighealth-unipecs.hu/

A konferencia hivatalos munkanyelve az angol, tolmácsolást a programok workshop jellege miatt nem áll módjukban biztosítani.

Letölthető dokumentum(ok)