Menu

Hírek

« vissza « előző hír | következő hír »

Bizonyítékon alapuló egészségügy a gyermekgyógyászat példáján című kurzus

2018. október 24, szerda

A Magyar Cochrane Tagozat a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával akkreditált továbbképző kurzust hirdet határon túli, magyarul beszélő egészségügyi szakemberek számára. A rendezvényen lehetőség van hazai kollégák részvételére is.

Helyszín: Pécs, PAB Székház, Jurisics Miklós u. 44.

Időpont: 2018.12.6-8.

Magyar Cochrane Tagozat

A 2014 óta a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában működő Magyar Cochrane Tagozat az 1993-ban alapított nemzetközi szervezet, a Cochrane (Együttműködés) tagja.

A Cochrane és ezzel együtt tagozatunk legfőbb törekvése, hogy az egészségügyi döntések minden egyes beteg esetében a legjobb, legmagasabb szintű információkon alapuljanak. Ennek a célnak a megvalósulását az orvostudomány különböző területein folytatott kutatások eredményeinek szisztematikus összegzésével, és minél szélesebb körben való elfogulatlan ismertetésével támogatjuk.

Tagozatunk célja, hogy minél több szakembert ismertessen meg a bizonyítékon alapuló orvoslással és a Cochrane gondolattal. Az eddigiekben az országhatáron belül praktizáló kollégákat szólítottuk meg, most viszont Bizonyítékon alapuló egészségügy a gyermekgyógyászat példáján című kurzusunkkal azon szomszédos országok (Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna) magyar anyanyelvű egészségügyi szakembereit szeretnénk elérni, melyek még nem tagjai a Cochrane Együttműködésnek. A kurzus oktatási nyelve magyar.

A kurzus tartalma

A kurzus arra kíván lehetőséget biztosítani a résztvevők számára, hogy a gyermekgyógyászat példáján keresztül ismerkedjenek meg a bizonyítékon alapuló orvoslás legfontosabb témáival. A kurzus a bizonyítékokon alapuló orvoslás alapvető fogalmainak ismertetésén túl segítséget kíván nyújtani az irányelvkészítés folyamatának, gyakorlatba való átültetésének és mindennapi alkalmazásának megismeréséhez. A résztvevőt megismerteti a bizonyítékok összegzésének eszközeivel, a meta-analízissel és a szisztematikus áttekintő közleményekkel. A kurzus célja választ adni arra a kérdésre is, hogy ki vállalkozzon egy áttekintő közlemény elkészítésére és gyakorlati támogatást adni az ilyen irányú munka megkezdéséhez.

A kurzus 2018. december 8-án vizsgával zárul.

Az eredményes vizsga

  • PhD hallgatók számára 1 kreditpontot,
  • háziorvos és gyermekgyógyász szakorvosok számára 34 szakma szerinti tanfolyamon megszerzett pontot, más szakvizsgával rendelkező szakorvosok számára 34 szabadon választható tanfolyami pontot jelent.

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2018. 11. 30.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásának köszönhetően a kurzus részvételi díját a szervezők magukra vállalják.

A jelentkezési lap és a részletei program az alábbi honlapról tölthető le:

https://hungary.cochrane.org/hu/kurzusaink-es-tovabbkepzeseink

További információk

Pécsi Tudományegyetem, Magyar Cochrane Tagozat

Telefonszám: +36 72 504 226 vagy +36 30 528 0412

E-mail: cochrane@pte.hu