Menu

Események

« vissza az eseményekhez  

2018. május 20, vasárnap

19:00 - 21:00

The Real Group (SE) és a Jazzation (HU) acapella koncertje

Kodály Központ

A Real Group a világ egyik legismertebb professzionális acappella együttese, a stockholmi székhelyű csapatot ,,Chili Con Carne" című slágerük tette világszerte híressé. 1984-ben a Svéd Királyi Zeneakadémián alakult az együttes, a kezdetekkor az intézmény saját ,,szakot" hozott létre számukra, melyre maguk hívhatták meg tanáraikat. Diplomakoncertjüket teltház miatt meg kellett ismételni.

Az eltelt bő három évtized alatt a Real Group bejárta a világ legnagyobb színpadait, évről-évre turnézik Ázsiában és Amerikában is. Stílusok széles arzenálját felvonultató vokális repertoárjának és az élmény alapú kóruszenei oktatás terén kifejtett folyamatos munkájának köszönhetően a nemzetközi acappella-közösség meghatározó együttese.

A Jazzation 2005-ben alakult Budapesten, és ma Magyarország legismertebb jazz-acappella formációja. 2013-ban Grazban, 2014-ben az olaszországi Pinerolóban, 2015-ben Lipcsében nyerte meg a legrangosabb acappella versenyek nagydíjait. 2016-ban elnyerte az Independent Music Awards közönségdíját, 2017-ben ,,A Dal" című műsor kapcsán egy ország dúdolta a ,,Fall Like Rain"-t. Évről évre számos nemzetközi kurzus és fesztivál résztvevője Európában és Ázsiában is.

A Jazzation 2013-ban létrehozott meghívásos koncertsorozatában számos, külföldön megismert acappella együttest látott már vendégül Magyarországon és hozott létre velük közös produkciót. 2018 májusában a pécsi Kodály Központ ad otthon a Real Grouppal közös koncertnek, ahol a két formáció külön-külön és együtt is hallható lesz.

 

The Real Group (SE):

Emma Nilsdotter

Lisa Östergren

Anders Edenroth

Morten Vinther

Janis Strazdins

https://www.youtube.com/watch?v=F4yq_GfKHPU

 

Jazzation (HU):

Várallyay Katus

Bolyki Sára

Kanizsa Gina

Fábián Attila

Homor Máté

https://www.youtube.com/watch?v=yieQ-psTKk0

 

Jegyárak :  5600, - Ft, 4600, - Ft, 3600, - Ft